NIEUWS

BRONS VOOR WOLF NATHAN IN EINDKLASSEMENT

Het seizoen eindigde voor FE Racing met een hoofdprijs én een knal. Tijdens de finale van de Duitse Porsche Carrera Cup op Hockenheim verzekerde Wolf Nathan zich van de derde plaats in de eindstand van de gentlemen categorie. Deze mijlpaal ging gepaard met de eerste crash van Wolf van het seizoen.

“Als je de grens niet opzoekt, dan kom je nooit verder”, is het nuchtere commentaar van de teambaas van FE Racing, nadat hij in de tweede ronde van de zondagse race iets te ver naar buiten drift met de 450 pk sterke 911 GT3 Cup, daarmee op het spekgladde kunstgras terecht komt en na een spin in de banden belandt. “Een klappertje hoort erbij.”

Na 17 races in de competitieve Porsche Carrera Cup kijkt Wolf tevreden terug op zijn debuut. “Derde in de eindstand, daar had ik vooraf niet op gerekend. Bovendien: ik maak elke race opnieuw progressie. Ook hier op Hockenheim. De eerste dag zat ik drie seconden achter de top, vandaag maar twee seconden per ronde.”

Wolf Nathan wil de stijgende lijn doortrekken en rijdt ook volgend seizoen weer in de Duitse Porsche cup. “Het niveau is zo hoog, dat je er in moet groeien. Zo’n eerste seizoen leer je de circuits goed kennen en daarmee kun je verder. Als het aan mij ligt, rijd ik nog tien jaar met dikke Porsches”, zegt de coureur met een knipoog.

Jaap van Lagen beleeft op Hockenheim een vreemde finale. Na een tweede tijd in de afsluitende vrije training, komt de snelle coureur van FE Racing in de kwalificaties tot een zesde en tiende tijd. “Een achterschokdemper bleek kapot”, baalt Jaap.

In de openingsrace wordt de kans op een podiumplek geblokkeerd als hij bij het uitkomen van de blinde hairpin moet remmen en uitwijken voor gespinde René Rast. Vanaf plaats twaalf begint Jaap aan een prachtige inhaalrace, die uiteindelijk leidt tot plaats zes. Vooral de actie op de taaie Robert Lukas in de slotronde verraadt pure raceklasse.

Nog voor de start van de zondagse wedstrijd weet Jaap al dat een goede klassering er niet inzit. Na het opwarmen voor de race springt het licht aan het eind van de pitstraat net op rood voordat hij de streep passeert. “Ik heb een risico genomen. In de race volgde de drive through penalty.” Na een opmars vanaf plaats 21 finisht de FE Racing coureur als vijftiende.

Het brengt Jaap van Lagen de zesde plaats in de eindstand van de Duitse Porsche Carrera Cup. “Een positie waar ik absoluut niet tevreden mee ben. Het kan veel beter, daar ben ik van overtuigd. Als we in de kwalificaties meer voorin zitten, dan kunnen we mee in de top”, zegt de FE Racing coureur. “En dat wil ik volgend seizoen laten zien.”

Wolf en Jaap zijn dit raceseizoen ondersteunt door een aantal trouwe sponsoren:  Nathan Import/Export, Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec.