NIEUWS

BIJZONDER PERSOONLIJK RECORD OP NORISRING

Voor het kampioenschap deed FE Racing op de Norisring uitstekende zaken met tweemaal een tweede plaats in de gentlemen-categorie. Coureur Wolf Nathan vond zijn 14e tijd tijdens de kwalificatie van Duitse Porsche Carrera Cup het absolute hoogtepunt van het vierde raceweekeinde. “Stond ik daar in het middenveld als amateur tussen alle pro’s.”

 

Wolf Nathan en het korte stratencircuit (2300 meters) in Neurenberg hebben een klik met elkaar. Vorig jaar ging de ondernemer uit Elst al hard op het karakteristieke baantje, nu voegde Wolf een heel bijzonder hoofdstuk toe aan zijn racecarrière door zich als 15e te kwalificeren voor de eerste race en dit te overtreffen in de aansluitende sessie voor de tweede race met een 14e tijd.

 

Beste kwalificatie ooit

 

“Mijn beste kwalificatie ooit in de Carrera Cup! Het was opnieuw ontzettend genieten. Ondanks de regen en de lastige omstandigheden viel het allemaal op z’n plek”, vertelt Wolf na de kanontijd in zijn 460 pk sterke Porsche 911, op iets meer dan een tel van de pole position, waarmee hij vele profs voorbleef. “Als je mijn sectortijden bekijkt, dan had ik zelfs nog 0,4 sec. harder kunnen gaan…”

 

Als beloning voor de superbe kwalificatie voegde Wolf zich op de startgrid tussen de ‘grote jongens’. “Stond ik daar als amateur in het middenveld tussen alle pro’s. De tribunes zaten bovendien afgeladen vol. Dan voel je je een hele kerel hoor”, aldus de coureur die wordt gesteund door Uponor, Nathan Group en Montaplast.

 

In beide races knokte Wolf van start tot finish om de posities. Met zijn gedoodverfde concurrent in de gentlemen-klasse Rolf Ineichen bijvoorbeeld, maar ook de Australische pro Spike Goddard of de Duitser Elia Erhart. Van die laatste coureur kreeg de FE Racing-piloot in de openingsfase van de zaterdagse race een tik op het voorwiel. 

 

‘Laat maar komen’

 

“Vanaf dat moment stond mijn stuur echt scheef, maar ik ben stug doorgereden en heb me uitstekend vermaakt.” Het bracht Wolf een 16e plaats algemeen en een tweede plaats bij de amateurs, op 0,5 seconde achter Rolf Ineichen. In de hoofdrace op zondag rolde er een 18e positie uit, opnieuw goed voor een tweede plaats bij de gentleman. “Ik sta nog steeds eerste in het kampioenschap en de volgende races zijn op Zandvoort, mijn thuisbaan, dus ik zou zeggen: laat maar komen.”

 

FE Racing ondersteunt de organisaties Project MinE en de Stichting ALS.

 

Stand Porsche Carrera Cup B-wertung (na 4 ronden)

 1. Wolf Nathan 122; 2. Rolf Ineichen 120; 3. Ralf Bohn 86.