NIEUWS

BIJNA PERFECT WEEKEINDE OP DE NORISRING

FE Racing scoorde twee podiumfinishes op de Norisring tijdens de vijfde ronde van de Porsche Carrera Cup. Wolf Nathan eindigde zaterdag op een prachtige tweede plaats bij de gentlemen en maakte het succes op zondag compleet door als derde te finishen. De snelste man van FE Racing, Jaap van Lagen, toonde karrenvrachten karakter na een rampenweekeinde. Hij kwam in de zondagse wedstrijd uiteindelijk 0,013 sec. tekort voor de derde plaats.

Op de a-typische Norisring, een kort stratencircuit van 2,3 km met twee 180 graden bochten en een chicane, voelt Wolf Nathan zich meteen op z’n plaats. “Ik heb wel iets met aparte banen. Ook op de Nordschleife voel ik me lekker.” Het effect is te zien: Wolf is in de eerste vrije training de snelste van alle gentlemen.

In de eerste wedstrijd rijdt Wolf in de eerste bocht perfect om de chaos met gespinde auto’s heen en wint zo vanaf plek 19 veel plaatsen. “Na de eerste ronde lag ik achtste. Ik kon het pitbord bijna niet geloven.” Uiteindelijk moet de directeur van Nathan Import Export twee plaatsen gewonnen geven, maar het zorgt niettemin voor een superresultaat: de tiende plaats.

“M’n eerste top tien finish in de Porsche Carrara Cup. En dat terwijl ik van mezelf vond dat ik te slordig gereden heb.” Het resultaat bij de gentlemen is nog beter: tweede. Wolf hoeft alleen Land Motorsport teamgenoot Harrie Kolen voor te laten.

Op zondag lijkt een podium aanvankelijk niet inhaalbaar voor Wolf. “Ik kreeg aan het begin heel moeilijk temperatuur in de banden. Maar later voelde ik de grip komen.” Het zorgt voor een verrassende opmars. Eerst moeten Christina Nielsen en kampioenschapsleider Bill Barazetti eraan geloven en later ook Hannes Waimer. In de 26ste van 34 ronden rukt Wolf op naar de derde plaats bij de gentleman. “Die Waimer was ik niet zomaar voorbij. Ik heb echt diep moeten gaan.”

Zo beleeft de eigenaar van FE Racing zijn tweede hoogtepunt: na de eerste algemene top 10 finish op zaterdag, nu ook de premiere van twee podiumfinishes in één weekeinde. Dat Wolf het podium deelt met teamgenoten Hoevert Vos (1ste) en Harrie Kolen maakt het extra bijzonder. “Ik heb echt een heel bijzonder weekeinde achter de rug. De Norisring geeft een extra dimensie aan het racen en deze resultaten absoluut ook!”

Jaap van Lagen neemt met een ijzersterke tweede race revanche op alle ellende die hem op de Norisring treft. De kwalificatie zit er na drie ronden op, als een concurrent vol bij hem binnen rijdt bij het aanremmen van een bocht. Zo is een dertiende en elfde startpositie zijn deel. De eerste race duurt na een tik vanachter, een spin en opnieuw een tik waarbij een koeler voor de motor lek raakt, precies één bocht voor Jaap.

Op zondag toont de snelste man van FE Racing zijn karakter, door vanaf plaats elf na een superstart door te stoten naar plaats vier. Op snelheid passeert Jaap daarna Sean Edwards, waarmee een podiumfinish lonkt. Zo mag het uiteindelijk zijn. Norbert Siedler verkoopt Jaap in de laatste bocht een harde tik en passeert de Nederlander. Op de finishlijn is het verschil slechts 0,013 sec.

“Van plaats 11 naar plaats 4 onder deze omstandigheden is gewoon goed, maar het had een podiumfinish moeten zijn. Positief is dat ik na een weekeinde met heel veel pech toch nog 14 punten pak”, vat Jaap van Lagen samen, die zo alsnog de eer voor de sponsoren de sponsoren Uponor, Visietech, GAC en Alpha Innotec hoog houdt.